FiiO Forums

 Retrieve Password
立即注册
/Sign In
Search
!show!: 291|Reply: 8

Some of detected bugs in the X1 II firmware

Register Member

Rank: 2

digest
0
posts
11
F-Coin
167
Audio Sources
X1 II
AMPs
Sony
regtime
2017-1-4
Post time 2017-1-11 03:02:42 |Show all posts |
Sorry for bad english

Recently bought X1 II. In my opinion it has great hardware quality for it's price, but the firmware have several bugs wich spoil the impression of this device
1. Low file transfer speed trough usb cabel, it is about 1,5 mb/s, doesn't matter what type of sdcard you have. I'm not sure is this a firmware problem or not
2. Incorrect work of bluetooth module
3. Hypersensitive scroll wheel when ''press function'' is on
4. Repeat folder function doesn't work
5. There is no option to add folder to playlist
6. Pressing ''play'' on folder or on song from file browser does nothing
7. After couple of hours of listening sound just disappears. It keeps playing tracks with zero volume. I found only one way to fix it - replugging headphones
8. The worst bug is the way of updating medialib. Doesn't matter how many files you have copied, after turning on player rebuilds ALL medialib again. I have 1600 songs and it takes about 7 minutes(!!!) on 32 gb 10 class sdcard

I sincerely hope you will fix this problems in future updates.  Thanks in advance!



Reply

Use magic Report

Register Member

Rank: 2

digest
0
posts
23
F-Coin
123
Audio Sources
X1 2nd
regtime
2016-10-22
Post time 2017-1-11 03:31:53 from mobile |Show all posts |
+1 please fix all the problems!!
Reply

Use magic Report

Member to be Verified

digest
0
posts
23
F-Coin
81
Audio Sources
PC
AMPs
X1 II
regtime
2017-1-10
Post time 2017-1-11 03:45:24 |Show all posts |
I confirm a problem with the low speed of copying of files on the card in the player connected to PC.
Updating of media library - yes happens hangs/rebates very

+1 to a topic
Reply

Use magic Report

Intermediate Member

Rank: 3Rank: 3

digest
0
posts
16
F-Coin
184
Audio Sources
X1 II
AMPs
erfang
regtime
2016-10-30
Post time 2017-1-11 20:38:50 |Show all posts |
the song issue you mentioned with tracks playing without sound it was in 1.2 and they solved it in 1.33 check the 1.5.3 version some of your issues will be solved. but there is one issue in the new version. that in the end of an album the player hangs. it is a new issue which was not before.
Reply

Use magic Report

Intermediate Member

Rank: 3Rank: 3

digest
0
posts
16
F-Coin
184
Audio Sources
X1 II
AMPs
erfang
regtime
2016-10-30
Post time 2017-1-11 20:52:51 |Show all posts |
and you are lucky that yours take 7 min we spend 45-50 mins in updating  with 2500 songs...
Reply

Use magic Report

Member to be Verified

digest
0
posts
23
F-Coin
81
Audio Sources
PC
AMPs
X1 II
regtime
2017-1-10
Post time 2017-1-12 01:26:46 |Show all posts |
Bug/s in new firmware ? :
http://fiio.me/forum.php?mod=vie ... mp;extra=#pid116502
What thoughts?
Reply

Use magic Report

Register Member

Rank: 2

digest
0
posts
11
F-Coin
167
Audio Sources
X1 II
AMPs
Sony
regtime
2017-1-4
Post time 2017-1-12 05:57:16 |Show all posts |
raumya replied at 2017-1-11 20:38
the song issue you mentioned with tracks playing without sound it was in 1.2 and they solved it in 1 ...

All problems i described are from 1.5.3
Reply

Use magic Report

Intermediate Member

Rank: 3Rank: 3

digest
0
posts
16
F-Coin
184
Audio Sources
X1 II
AMPs
erfang
regtime
2016-10-30
Post time 2017-1-12 19:46:18 |Show all posts |
in_quest replied at 2017-1-12 05:57
All problems i described are from 1.5.3

then just wait for changes. they are pretty fast in releasing update for this model so i believe the issues will be solved soon
Reply

Use magic Report

Member to be Verified

digest
0
posts
23
F-Coin
81
Audio Sources
PC
AMPs
X1 II
regtime
2017-1-10
Post time 2017-1-13 04:30:06 |Show all posts |
XI II
Memory card: Kingston of 32 GB, a class 10, is filled for 90%, MP3 files 1300 track

Tried to make everything as in the instruction and not only: both formatted the card, and checked for mistakes in the card reader on PC (with restoration of the damaged sectors), cleared library, reset settings of a player to factory, all the same hangs - as soon as scans 449 tracks. Only reset of the device helps.

Very much I wait (and not only I) the device insertion, differently isn't possible to use and it doesn't make sense
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | 立即注册

About FiiO|Warranty|Contact Us|FiiO Forums  

GMT+8, 2017-2-25 13:01 , Processed in 0.024525 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X2.5

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top